Thursday, March 29, 2007

GREY IS GREYWearing tee from Martin Margiela, cardigan from Filippa K Man, palestine-scarf, jeans from Cheap Monday, ballerina-shoes from Wedins (my spring favourites!).

4 comments:

anne guro said...

okej. birthe. nå har jeg endelig kommet meg inn på siden din! flott!! her kommer et spørsmål som jeg tenkte på (dette er som et slik "elle"-spørsmål, bare at seff mye mer intelligent);
Jeg syns store t-skjorter og kjoler er utrolig kult. og det er så mye bra for tiden! før likte jeg å gå mer i 60-tallskjoler og sånn. men ikke nå. Men -hvordan kan man føle seg kul, samtidig som man vil være feminin? Hvordan former/form på kjoler kan man bruke som også er flatterende? jeg syns det er vansklig å finne noen kul form som likevel ikke er som en pose, slik at jeg ser litt bedre ut enn en søppelsekk. haha. skjønte du? hilsen anne guro

we love fashion said...

Hei Anne Guro! Supert at likar sida, takk!
Først og fremst kan ein forme oversized tee eller kjole med eit (eller fleire) belter. Det er veldig standard, men funkar bra. Ellers er A-linje -fasong bra, då sitter det ganske fint over skuldrande, men med vidde og volum ellers. Eit anna triks som eg har gjort på fleire tees, er å sy inn armane slik at dei blir litt puff-aktige, då får du fin og meir feminin fasong. Du kan også klippe vekk kragen i halsen for litt meir utringa, hud (med måte) er alltid feminint. Stoffet på plagget vil også spele inn: silke, poplin, lin osv vil vere meir feminint enn feks jersey-stoff, samme vil mønster på stoffet vere.
Dersom eg går med veldig oversized og posete tee/kjole så brukar eg gjerne litt ekstra sminke/leppestift, smykker/armband, hæler eller ballerina-sko. Tilbehør som gjer antrekket meir girly.
Tilslutt: oversized er ei vanesak, du vil nok bli meir komfortabel etterkvart, det kan føles uvant og annaleis i starten, men snart er du hekta! Stå på!!
Vil prøve å finne bilder som kan illustrere litt meir og lage ein post på tema:) Birthe

anne guro said...

nice answear! og bra tips! jeg skjønner hva du mener. men vet du om noen designere som lager f.eks kjoler som både er in i tiden men også litt mer form på?
jeg er dårlig på klesdesignere.
og om noen som blander oversized med f.eks 60-talls?
ja, lag gjerne en post om dette! kult:)

we love fashion said...

Merker som feks Henrik Vibskov, Wood Wood, Bernhard Willhelm (alle er superfavorittar!) lagar blusar, kjolar og toppar som ofte er oversized i fasongen, men med element (knappar, snøringar, lag-på-lag, lommer) som gjer at dei blir både avanserte og feminine. Ellers vil du nok finne enkeltplagg frå både merker og billigkjeder som vil passe under det du er på jakt etter. Når det gjeld oversized vs 60-tal kan du kanskje prøve med toppar og kjolar med empireliv og nemnte a-linje-fasong? Har sett masse av dette på H&M feks. Kanskje andre lesarar har fleire tips? Post skal kome:) B